Sellekordseks retsepti postituseks on ühed väga maitsvad domino jäätised. Valmistamine on lihtne, kuid tulemus ülimaitsev. Valmistamiseks läheb vaja ülimaitsvaid domino küpsiseid, vaniljekreemi ja veidike kannatust kuni jäätised on ära külmunud. Vaniljekreemi põhilisteks komponentideks on Valio Viola naturaalne sulajuust, vahukoor ja vaniljesuhkur, ehk siis veidi omapärasem kui tavaline vaniljekreemi retsept. Kõige viimase etapina katame külmutatud dominojäätised sulatatud šokolaadi sisse ja asetame sügavkülma tagasi kuni serveerimiseni. All poolt leiad ka ühe lühikese video valmistamiskäigust. Mõnusat katsetamist!:) 1 pakk Dominoküpsiseid Vaniljekreem: 185 g Valio Viola sulatatud juustu 100 ml Alma vahukoort 35% 1,5-2 sl suhkrut 1 tl vaniljesuhkrut Šokolaadiglasuur: 200 g tumedaid šokolaadinööpe Eralda üksteisest domino küpsiste poolikud. Kreemi valmistamiseks kaalu kõik komponendid paraja suurusega kaussi ja vahusta ühtlaseks-tugevaks massiks. Pane vaniljekreem pritskotti ja pritsi ühele domino küpsise poolikule kreemi ning aseta teine küpsisepoolik peale. Jätka tegevust kuni kõik küpsised on kreemi saanud ning teise küpsise poolikuga kaetud. Seejärel aseta dominojäätised stabiilse pinnasega 3-4 tunniks sügavkülma. Viimasena valmista šokolaadiglasuur. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja vala see väikesesse topsi ning kasta domino-jäätised glasuuri sisse ja aseta sügavkülma tagasi. Mõnusat katsetamist!
Sellekordseks retseptiks on kahekordne kukeseeneburger ja tegelikult mitte ainult kukeseene vaid selle vahelt leiab ka ülimahlase veiselihapihvi. Kui kõige tavalisem ja legendaarsem burksikaste on hapukoor ja ketšup, siis selles retseptis on asjad hoopis teisiti. Hapukoore-ketšupi kastet asendab palju tervislikum kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. See on lihtsalt super hea maitsepomm, mida sobib ideaalselt burgeri vahele panna. Kuid üks omapärasemaid leide burgeri vahelt on hoopis kukeseened, need eriti head või ja küüslauguga praetuna. Suurepärane! Retsept ise on lihtne ja katsetamist väärt! Proovi järgi!!:) 2-le 3 burgeri kuklit Frillise salati lehti Punase sibula rattaid Kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste: 1 pakk Alma maitsestamata kreeka jogrutit (370g) 100 g päikesekuivatatud tomateid 1 sl Heinz sojakastet 1 tl worcestershire kastet Veiseliha burgerid: 250 g kvaliteetset veisehakkliha 1 tl dijoni sinepit Meresoola Musta pipart 6 viilu Valio Atleet Cheddar juustu Praetud kukeseened: 4 peotäit värskeid kukeseeni 1 sl oliiviõli 30 g Alma Eesti võid 82% 1 küüslauguküüs Kõigepealt valmista kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. Selle jaoks kaalu blenderisse üks pakk kreeka jogurtit, päikesekuivatatud tomatid, sojakaste ja worcestershire kaste ning blenderda ühtlaseks massiks. Kontrolli maitset ning vajadusel lisa sojakastet juurde. Järgmisena valmista hakklihamass. Selleks sega kõik koostisained omavahel. Vormi sellest kaks pihvi ja prae oliiviõlis mõlemalt poolt ning seejärel aseta juustuviilud burgeritele. Keera kuumus kõige madalama peale ja kata pann kaanega ning küpseta valmimiseni. Praetud kukeseente jaoks kuumuta pannil õli ja või ning seejärel prae kukeseened. Kukeseente praadimise poole peal lisa pannile hakitud küüslauk ja prae valmimiseni. Rösti ahjus pooleks lõigatud kuklid krõbedaks. Seejärel aseta iga kukli lõigatud poolele kaste, siis salati leht, veiselihaburgerid, uuesti kukkel, kaste, praetud kukeseened, sibularattad ja viimasena kukli pealmine osa. Ja voilaa, valmis ta saigi!
Nüüd, kus aiad on erinevatest marjadest lookas, siis on paras aeg teha neist midagi eriti head. Näiteks mustsõstrakooki, seda eriti kodust ja head. Selliste suviste kookide puhul peaks retsept olema eriti lihtne ja kindlasti ei tohiks sealt puududa kohupiim. See on lihtsalt klassika. Koogi valmistamisele kuluv aeg on maksimaalselt üks tund, mis on ju eriti kiire tulemus ühe maitsva desserdi puhul. Nii, et nüüd kiirelt aeda marju korjama! Mõnusat katsetamist!;) Põhi: 200 g jahu 100 g suhkrut 50 g suhkrut Täidis: 600 g kohupiima 5% 75 g suhkrut 4 muna 2 peotäit mustsõstraid Mustsõstra kate: 100 g mustsõstraid 50 g vett Maitsestamiseks suhkrut 0,5 sidruni mahl Agar-agarit (paksendamiseks) 4 peotäit mustsõstraid Kõigepealt valmista põhi. Selleks kuumuta ahi 200 kraadini. Vala kaussi jahu, suhkur ja väiksemaks tükeldatud külm või. Näpi jahu, suhkur ja või puru taoliseks massiks ning suru see 21 cm suuruse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. Küpseta põhja ahjus 15 minutit. Seejärel eemalda koogivorm ahjust. Täidise valmistamiseks sega omavahel kohupiim, suhkur, munad ja mustsõstrad. Vala saadud täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 20 minutit veel. Eemalda kook ahjust ja jahuta. Mustsõstra katte jaoks kaalu kastruli 100 g mustsõstraid, vesi, veidike suhkrut, agar-agar ja sidrunimahl. Kuumuta segu keemiseni ja lase umbes 30 sekundit keeda. Seejärel eemalda kastrul tulelt ja purusta saumikseriga ühtlaseks massiks. Seejärel sega juurde 4 peotäit mustsõstraid ning vala see koogile. Lase koogil veidike jahtuda ja seejärel serveeri.