esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Espresso šokolaadikook

See on kook šokohoolikutele. Mõnusalt magus, luksusliku väljanägemisega ja rohkem sõnu polegi vaja. Selle koogi kõrvale sobib serveerida tass kanget espressot, mis neutraliseerib seda magusat suutäit. 
Mina kasutasin retseptis väikeseid koogivorme, kuna mulle meeldivad kõrged koogid ja nendega on seda kõige mõistlikum teha. Loomulikult võib seda kooki ka suurtemates vormides teha, siis lihtsalt ei tule kook nii kõrge ja küpsemise aeg on lühem.
Koogi ülemist osa kaunistavad ise tehtud trühvlid, kuid see on oma vaba valik, kuidas kooki kaunistada. Lase ainult fantaasial lennata! :)


Taigen:
400 g jahu
80 g kakaod
400 g suhkrut
8 g soodat
6 g küpsetuspulbrit
8 g soola

100 g Alma piima 2,5%
100 g Eesti Alma võid 82%
0,5 tl ingveri pulbrit
3 muna

200 ml kanget espressot
50 g sidrunimahla

Nutellakreem: 
230 g Eesti Alma võid 82%
400 g tuhksuhkrut
200 g Nutellat
80 ml Alma vahukoort 35%

Kuumuta ahi 150 kraadini.
Taigna jaoks sega omavahel kuivaineid. Teises kausis sega omavahel, piim, sulatatud või, ingver ja munad ning lisa see kuivainete hulka. Sega ühtkaseks taignaks. Kõige lõpus lisa juurde espresso ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. 
Vala taigen kahte 16 cm suurusesse koogivormi ja küpseta 50-60 minutit.

Viimasena valmista šokolaadikreem. Sega omavahel toasoevõi, tuhksuhkur ja nutella ning viimasena lisa vahukoor. Sega saadud segu ühtlaseks massiks. Kui biskviidid jahtunud aseta kahe kihi vahele kreem ning kata ülejäänud kreemiga kook.

Kaunista kook. Mina kaunistasin kooki ise tehtud trühvlitega.:)


1 kommentaar :